Foglalás
Bezár

Hargitai bakancslista

Hogy miért érdemes az erdélyi Hargita megyébe utaznod? Mert szeretnénk, hogy megismerj bennünket. Mert tudjuk, hogy jó helyen vagy nálunk! Szeretettel várunk!

10 bakancslistás célpontot mutatunk most neked, hogy erdélyi utazásodból a lehető legtöbbet kihozhasd:

1. A székelyderzsi unitárius templom mára már az UNESCO Világörökség része nem véletlenül, hiszen a vártemplom szakrális jellege mellett, Szent László királyunk legendás alakja körbeöleli a környezetet. Érdekesség: A falu lakói a mai napig a templomban tárolják a füstölt élelmiszereket, amelyeket meg is lehet kóstolni. Kedvet kaptál egy füstölt kolbászkarikára?

2. Székelyudvarhely: Ha Erdélyben jársz, ki ne hagyd az úticélok közül a székely fővárost, hiszen történelmi hangulatával, sokszínű kulturális lehetőségével egyszerre röpít vissza a múlt századok hangulatába, és lehetőséget nyújt az aktív pihenésre. Amit látnod kell: főtér, a Barátok Temploma, Városháza díszterme, Katolikus templom, Kováts Fényképészet, az Emlékezet Parkja.

3. Székelykapuk: Biztosan hallottál már a székely hagyományokról: ilyen a székelykapu faragás is. Ezek a kapuk tipikus székely motívumokkal vannak díszítve, és nem ritka, hogy a kapuba mélyesztett pihenőhely fölé, vándort illető mottót vésnek. Látogasd meg a Székelyudvarhelytől 7 kilométerre található Máréfalvát és pihenj meg egy székelykapu árnyékában!

4. Parajdi Sóbánya: A 80 féle ásványi anyagot tartalmazó parajdi só messze földön híres. Engedd gyógyulni tested és lelked egyaránt a Parajdi Sóbányában!

5. Korond: aki szeret emléktárgyakat gyűjtögetni utazásai során, mindenképp látogasson el Korondra. A község főútja teljes hosszában egy nagy kirakodóvásár, ahol szebbnél szebb hagyományos virágdíszítésű égetett kerámia közül válogathatunk. Ne érjük be ennyivel, hanem látogassunk el egy kézművesműhelybe is.

6. Madarasi-Hargita: A székelyek szent hegyén, a Hargitán megérezheted azt a varázslatos lelkiállapotot, amit csak a csodálatos vulkáni táj, a fenséges fenyvesek és a gyors hegyi patakok látványa nyújthat. A hegység télen-nyáron rengeteg szabadidős tevékenységet kínál, ugyanis számos túraútvonal, sípálya és vendéglő áll a turisták rendelkezésére.

7. Zetelaka és környéke: Az itt lakók famegmunkálással, különösen zsindelykészítéssel váltak híressé. A zetelaki székelyek egyik mondása “porból lettünk, de fából élünk”. A zeteváraljai víztározó a falu nevét országszerte ismertté tette. A tó télen a korcsolyázókat, meleg nyári napokon a kirándulókat, fürdőzőket vonzza.

8. Gyilkos-tó: A Hagymás-hegységben található tavat egy közeli hegyről lezúduló törmelék hozta létre. A hely különlegességét az adja, hogy a vízfelületen mindenütt egy erdő maradványait, a vízből kibukkanó fenyőfa csonkokat látunk. A tó visszahúzódóban van és pár évtizeden belül valószínűleg teljesen eltűnik.

9. Békás-szoros: A Gyilkos-tó közelében, a Békás-patak völgyében található ez az öt kilométer hosszú szurdokvölgy. A hely Európa egyik természeti kincse és a Gyilkos-tóval együtt nemzeti parkká minősítették. Az egyik leglátogatottam idegenforgalmi helyszín.

10. Szent Anna-tó: A gyönyörű tó egy kialudt vulkáni kráterben alakult ki Tusnádfürdő közelében. A tó felszíne 0,22 km², alakja közel kör formájú, medre, tölcsér alakú. A víz a tó fenekére lerakódott feketésbarna iszap miatt zavarosnak tűnik.

Nehéz a választás, de vajon melyik úticél az, amelyet nem hagynál ki?



Hírlevél feliratkozás
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy azonnal, az elsők között értesüljön kedvezményes ajánlatainkról!